Les 5 senyals de que el teu habitatge necessita impermeabilització urgent

En moltes ocasions, els problemes d’humitat i filtracions poden passar desapercebuts fins que es converteixen en un greu inconvenient per a la llar. Detectar a temps les senyals que el teu habitatge necessita una impermeabilització urgent pot estalviar-te molts maldecaps i costos elevats en reparacions. En aquest article, t’explicarem les cinc senyals principals que indiquen que és hora de contactar amb experts en impermeabilitzacions a Vic.

1. Taques d’humitat a les parets i sostres

Què són les taques d’humitat?

Les taques d’humitat són una de les primeres senyals visibles que alguna cosa no va bé amb la impermeabilització del teu habitatge. Aquestes taques solen aparèixer com a zones fosques o decolorades a les parets o sostres, i en molts casos, també poden estar acompanyades de mal olor.

Causes de les taques d’humitat

Aquestes taques poden ser causades per diverses raons, com ara filtracions a través de la teulada, esquerdes a les parets, o problemes en les canonades d’aigua. La humitat que es filtra en les estructures pot causar danys significatius si no es tracta a temps.

impermeabilitzacions a Vic

2. Presència de floridura i fongs

Per què apareixen la floridura i els fongs?

La floridura i els fongs prosperen en ambients humits i foscos. Si comences a notar la seva presència a les cantonades de les habitacions, banys o soterranis, és un clar indicador que hi ha un problema d’humitat persistent.

Els riscos per a la salut

A més de ser antiestètics, la floridura i els fongs poden tenir greus conseqüències per a la salut, especialment per a persones amb al·lèrgies o problemes respiratoris. Per això, és crucial abordar aquest problema amb rapidesa.

3. Despreniment de pintura o guix

Com afecta la humitat la pintura i el guix?

La humitat excessiva pot fer que la pintura es desenganxi i el guix es desprengui de les parets. Si observes que la pintura es pela o que el guix cau en petites parts, és un senyal que l’aigua s’està filtrant en les estructures de la teva llar.

Solucions efectives

Per solucionar aquest problema, cal identificar l’origen de la humitat i aplicar una impermeabilització adequada. Això no només evitarà danys futurs, sinó que també millorarà l’aspecte de la teva llar.

4. Esquerdes a les parets i sostres

Per què apareixen les esquerdes?

Les esquerdes poden ser resultat de diversos factors, incloent-hi moviments estructurals, canvis de temperatura, o més freqüentment, problemes d’humitat. Les esquerdes poden permetre que l’aigua entri a la teva llar, empitjorant el problema d’humitat.

Com prevenir les esquerdes

Una impermeabilització adequada pot ajudar a prevenir l’aparició de noves esquerdes i a mantenir les estructures de la teva llar en bon estat. És important reparar qualsevol esquerda visible i aplicar solucions impermeabilitzants per evitar danys majors.

5. Sòls humits o danyats

Identificació de sòls humits

Els sòls humits són una clara senyal de problemes d’impermeabilització. Això pot ser especialment evident en soterranis o zones en contacte directe amb el terra. La humitat pot causar deformacions en els materials del sòl, com la fusta o el parquet.

Actuació davant dels sòls humits

Si detectes sòls humits, és fonamental actuar ràpidament per evitar danys estructurals. Contactar amb professionals d’impermeabilitzacions a Vic pot ajudar-te a identificar l’origen del problema i aplicar les solucions necessàries.

Conclusió

Detectar aquestes senyals a temps pot evitar-te molts problemes i despeses en el futur. La impermeabilització és una inversió necessària per mantenir la teva llar segura i en bon estat. No esperis a que els problemes d’humitat empitjorin.

Amb més de 30 anys d’experiència en el sector de la construcció, oferim serveis de qualitat com per exemple el manteniment de cobertes, assessorament tècnic i solucions personalitzades per a les necessitats dels nostres clients.

L’objectiu principal de Jaume Saborit, S.L. és donar bon servei, assessorament tècnic, garantir qualitat, bon preu i bona relació professional i cordial amb els nostres clients. Contacta amb nosaltres i t’assessorarem. Ens trobaràs al C/ Doctor Sanmartí 10, 08506 de Calldetenes o ens pots trucar al 93 886 84 77 o enviar un correu electrònic a info@jsaboritsl.com. Confia en professionals de la construcció amb una dilatada experiència. Amb Jaume Saborit, S.L., la protecció dels teus actius està en mans d’experts compromesos amb la teva seguretat i durabilitat a llarg termini.

Contacta amb Nosaltres.

Demana el teu pressupost sense compromís.